Artikelen

Helaas komt het steeds meer voor dat personen om welke reden dan ook hun ongenoegen duidelijk trachten te maken door middel van het plaatsen van een geïmproviseerd explosief.
Een postpakket, luchtvracht, voertuigen, particuliere & overheidsinstellingen zijn een kleine greep uit de kwetsbare locaties waar een bommelding regelmatig voorkomen.
Sinds 1998 is het opsporen van explosieven in Nederland geen taak meer die exclusief door de EOD wordt uitgevoerd. Door de hoeveelheid werk die intensieve zoekacties naar explosieven met zich meebrengen mogen ook civiele bedrijven deze taak uitvoeren.

Geïmproviseerde explosieven (IED = Improvised explosive devices) bevatten tenminste één van een aantal basisstoffen explosieven.
De detectiehonden explosieven van ISPS Security zijn getraind op het herkennen en het veilig lokaliseren van deze basisstoffen.

Door terrorismedreiging na de aanslagen van o.a 11 september 2001 is de vraag naar de bomverkenner IED gestegen. De Verkenners Geïmproviseerde Explosieven van ISPS Security zijn instaat een zoekactie zelfstandig uit te voeren en in combinatie met de speurhonden explosieven een sterk team.

Onze speurhonden explosieven kunnen worden ingezet voor onder andere:
  • preventieve zoekacties naar geïmproviseerde explosieven ("bomchecks");
  • zoekacties naar aanleiding van bommeldingen;
  • specifieke zoekacties naar vuurwerk, vuurwapens en/of munitie;
  • cargocontroles.
 
 

Of het nu gaat om een bommelding, een verdacht pakketje, voertuig of preventieve zoekactie, onze bomverkenners IED zullen na een onderzoek volledig verslag uitbrengen aan desbetreffende organisaties.
Na het vinden van een IED zal er ontruimt worden en worden overige hulp diensten ingeschakeld, onze bomverkenners IED zullen een volledig verslag uitbrengen zodat deze hulpdiensten direct hun werk kunnen doen.

Voor uw mogelijkheden en uw vragen verzoeken wij u contact op te nemen voor een vrijblijvend gesprek waarin onze experts al uw vragen kunnen beantwoorden.

0
0
0
s2sdefault